We zijn nu eenmaal niet allemaal gezegend met een tuin van het formaat Paleis Soestdijk. De kans dat u in dit landje een tuin heeft met een bescheiden oppervlakte is best aannemelijk. Daar is helemaal niks mis mee. De vraag is: wat doet u er mee? Stukje gras, wat terrastegels, hardplastieken tuinset, geflankeerd door de pseudo-skottelbraai erin en klaar? Nee toch? Ook een kleinere tuin mag gezien worden en juist door bijvoorbeeld met hoogtes te spelen, kunt u verrassende optische effecten bereiken in zo’n tuin. Ook wij begrijpen dat een schutting van een halve meter breed en grote breukstenen een bescheiden tuin nog kleiner maken. Maar we kunnen die steenkorven ook smaller maken. Hoger. Met kleinere stenen. U vraagt, wij draaien.

 Schanskorf voortuin

U kunt ook functies combineren met steenkorven. Die skottelbraai bijvoorbeeld. Waarom niet een chique, kleinere haard waarin u ook kunt grillen? Dat hardplastieken tuinsetje? Weg ermee. In plaats daarvan neemt u een bankje, gemaakt van steenkorven. Een perfecte basis voor een unieke loungeset. Kijk maar eens op deze site wat Gabinova heeft gedaan voor The Lounges in het Engelse Cornwall: een heerlijke ontspannen sfeer door de combinatie van hout, steenkorven en prachtige sierkussens. Dat kan echt overal. De rugleuning van zo’n bankje kunnen we ook hoger maken zodat er ruimte is voor begroeiing, al dan niet in een plantenbak.

 Schanskorven voortuin

Nog een laatste idee ter inspiratie: een setje met drie smallere korven, in drie verschillende hoogtes, met kleinere stenen in diverse kleuren. In de laagste korf een waterpartijtje, eenvoudig te realiseren met een klein pompje. De twee andere korven kunt u decoreren met bijvoorbeeld een klimop of u hangt er kleine bakjes aan. Zo creëert u een uniek ornament in uw tuin. Die kunt u bij Gabinova echt helemaal zelf ontwerpen. Komt u er in onze ‘editor’ er toch niet uit, dan helpen wij natuurlijk graag. Ook daarvoor hoeft u niet op Paleis Soestdijk te wonen: wij helpen iedereen.

Schanskorf achtertuin