Waar haal je steenkorven vandaan in de vorm van letters? Precies, bij ons. Bij Gabinova draaien we onze hand niet om voor korven in bijzondere vormen. Voor een aantal klanten hebben we al eerder letters en cijfers gemaakt, iets dat vooral heel populair is bij onze oosterburen en de Alpenlanden.

 

Terug naar Lauenburg: Op de Horster Damm in Lauenburg verrees zo de plaatsnaam LAUENBURG ELBE in korven van elk anderhalve meter hoog, te vullen met in totaal 2,5 ton aan breukstenen die in een grote hoop voor de letters waren gelost. Het leverde in elk geval fraaie tv op, ondanks het feit dat het uitgerekend op de dag van de opnames licht regende. Het maakte de uitdaging zelfs nog iets zwaarder. Met emmers en scheppen werden de korven in een moordend tempo gevuld met de stenen.

 

De grote vraag is natuurlijk of het gelukt is om alle korven binnen twintig minuten afgevuld te krijgen. Dat gaan we niet verklappen. Op https://www.youtube.com/watch?v=GN5Ftn_UjUY vindt u namelijk een ontzettend leuk filmpje van het evenement. Voor ons was het hoe dan ook bijzonder geslaagd. Misschien een idee voor een Nederlands programma?