Wees daarin niet weekhartig. In het noorden van het land zeggen we: het moet eerst lelijk worden, voordat het mooi kan zijn. Dus: alle bestaande beplanting en bestrating wordt verwijderd. De zwarte aarde wordt omgespit en daar waar u paden heeft bedacht, brengt u geel zand aan.

Aanleg schanskorven

 

Voor de beplanting gebruikt u natuurlijk vruchtbare aarde. En natuurlijk heeft u een schutting bedacht van steenkorven, anders zou u dit niet lezen. Schanskorven worden gevuld met breukstenen en die hebben wel gewicht. Tijdens het grondwerk moet u dus op de plaatsen van de korven een fundatie aanbrengen. Daarvoor kunt u het beste een strook maken van gebroken puin of van beton. Dit voorkomt dat de schanskorven gaan verzakken. Voor kleinere schanskorven tot 1 meter hoog en dertig centimeter breed die als erfafscheiding gebruikt behoeft u geen steigerbuizen te gebruiken, plaatsing op bijvoorbeeld oude stoeptegels van 30x30cm is voldoende. Als dit uw oude bestrating is, dan kunt u die tegels dus prima hergebruiken.

 Aanleg schanskorven

 

Meer weten? Op onze site vindt u onder het kopje 'doe het zelf' alle tips om zelf schanskorven te plaatsen. Maar u weet het: ons team staat altijd klaar om te helpen!

 

Aanleg schanskorven