Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Welke vulling in schanskorven?

Schanskorven, ook wel bekend als gabions, zijn een populaire keuze voor zowel functionele als decoratieve toepassingen in de tuin. Ze kunnen worden gebruikt als muren, afscheidingen of decoratieve elementen en bieden een rustieke, natuurlijke uitstraling. Een essentieel aspect van schanskorven is de keuze van de vulling. De juiste vulling kan niet alleen de stabiliteit en duurzaamheid verbeteren, maar ook bijdragen aan de esthetische waarde van uw tuin. In deze blog bespreken we verschillende soorten vulling voor schanskorven en waar u op moet letten bij het maken van uw keuze.

Schanskorf stenen: basalt als uitstekende keuze

De harde structuur maakt vulkanisch gesteente erg populair. Basalt breukstenen worden gevormd uit lava die razendsnel afkoelt. Over het algemeen is het samengesteld uit verschillende mineralen die het zijn typische textuur geven. Bij Gabinovavind u schanskorven gevuld met basalt in onder andere bruin en antraciet. De exacte kleur kan iets afwijken van de foto, maar dat is juist de charme van deze stijlvolle steen.

Voordelen van basalt in schanskorven

 1. Duurzaamheid: dit materiaal is extreem duurzaam en bestand tegen allerlei elementen, inclusief extreme temperaturen, regen en vorst. Dit betekent dat steenkorven met basalt jarenlang meegaan zonder noemenswaardige slijtage of beschadiging.
 2. Creëert contrast: basalt heeft een natuurlijke, donkergrijze tot zwarte kleur die een strakke en moderne uitstraling aan uw tuin geeft. Deze kleur vormt een mooi contrast met groene planten en andere tuinmaterialen, waardoor een elegante en tijdloze look ontstaat.
 3. Stabiliteit: dankzij de hoge dichtheid en hardheid van basalt biedt het uitstekende stabiliteit voor schanskorven. De zware stenen zorgen ervoor dat de korven stevig op hun plaats blijven, zelfs bij sterke wind of zware regenval.
 4. Onderhoudsvriendelijk: dit materiaal vereist weinig tot geen onderhoud. Het behoudt zijn kleur en textuur zonder dat er veel werk aan te pas komt. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die een onderhoudsarme tuin oplossing zoeken.
 5. Milieuvriendelijk: basalt is een natuurlijk materiaal dat zonder veel bewerking kan worden gebruikt. Dit betekent dat het een milieuvriendelijke keuze is voor het vullen van schanskorven, met een minimale impact op het milieu.

Een schanskorf met graniet

Net als basalt zijn granieten schanskorven het resultaat van een stollingsproces. Deze rotsvorm is echter gemaakt van magma dat langzamer is afgekoeld dan lava. Door de vertraging in dit proces kunnen zich kristallen vormen. Deze geven schanskorven van graniet een karakteristieke, lichte glans, die niet alleen in schanskorven, maar ook in een verlichte tuinhaard een bijzonder warm effect creëert.

Voordelen van Graniet in Schanskorven

Graniet is een populair materiaal voor gebruik in schanskorven (gabionen) vanwege verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van graniet in schanskorven:

 1. Duurzaamheid en sterkte: graniet is een zeer hard en duurzaam gesteente, waardoor het bestand is tegen slijtage en erosie. Dit maakt het ideaal voor langdurige constructies.
 2. Esthetische waarde: dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor landschapsarchitectuur en decoratieve doeleinden.
 3. Weerbestendigheid: graniet is bestand tegen extreme weersomstandigheden, inclusief vorst, hitte en vocht. Het behoudt zijn structurele integriteit onder diverse klimaatcondities.
 4. Stabiliteit en gewicht: de zware aard van graniet zorgt voor stabiliteit in schanskorven, wat belangrijk is voor het behouden van de vorm en structuur van de korven, vooral in water of op hellingen.
 5. Onderhoudsarm: het vereist weinig tot geen onderhoud. Het behoudt zijn uiterlijk en functie zonder de noodzaak voor frequente vervangingen of reparaties.
 6. Milieuvriendelijkheid: graniet is een natuurlijk materiaal zonder chemische behandelingen, wat het milieuvriendelijk maakt. Het kan ook lokaal gewonnen worden, wat de ecologische voetafdruk kan verminderen.

Een moderne uitstraling met een schanskorf met witte stenen

Heeft u liever een schanskorf met stenen die wit zijn? Bij Gabinova kunt u kiezen uit verschillende varianten. Weissenbacher breuksteen geeft uw tuin een frisse uitstraling met zijn wit-beige kleur en straalt luxe uit. De breukstenen hebben een subtiel afgeronde vorm en worden rechtstreeks geïmporteerd uit de Oostenrijkse groeve. Door de ruime keuze kiest u gemakkelijk de steen die bij uw smaak past.

Voordelen van witte stenen in Schanskorven

Witte stenen in schanskorven bieden een aantal voordelen die zowel functionele als stijlvolle waarde toevoegen. Bent u geïnteresseerd in witte stenen voor in uw schanskorven? Lees dan snel verder en ontdek de vele voordelen van witte stenen.

 1. Aantrekkingskracht: witte stenen hebben een schone, heldere uitstraling die een modern en fris element toevoegt aan landschapsarchitectuur. Ze kunnen een opvallend contrast vormen met groenvoorzieningen en andere natuurlijke elementen. U kunt ook kiezen voor design schanskorven als aanvulling in uw tuin.
 2. Lichtreflectie: witte stenen reflecteren meer licht dan donkere stenen, wat kan helpen om de omgeving lichter en vriendelijker te maken. Dit kan vooral nuttig zijn in schaduwrijke gebieden of in stedelijke omgeving waar licht belangrijk is.
 3. Warmteregulatie: door hun lichte kleur absorberen witte stenen minder warmte, wat kan helpen om de temperatuur rondom de schanskorven te reguleren. Dit kan bijdragen aan een koeler microklimaat in de directe omgeving.
 4. Visuele ruimtecreatie: de witte kleur van de stenen kan helpen om de illusie van ruimte te creëren, vooral in kleinere tuinen of landschappen. Ze kunnen een gevoel van openheid en helderheid bevorderen.
 5. Uniformiteit en netheid: witte stenen geven een uniform en opgeruimd uiterlijk aan schanskorven, wat bijdraagt aan een georganiseerde en verzorgde uitstraling.
 6. Milieuvriendelijkheid: net als andere natuurlijke stenen zijn witte stenen een milieuvriendelijke optie, zonder de noodzaak van chemische behandelingen. Ze zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.