Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

De voordelen van schanskorven? 6 veelgestelde vragen beantwoord:

Schanskorven, ook bekend als gabionen, zijn een moderne, functionele en vooral ook mooie toevoeging aan iedere tuin of buitenruimte. Hier zijn zes redenen waarom ze een uitstekende keuze kunnen zijn:

Wat maakt schanskorven van hoge kwaliteit?

Schanskorven van hoge kwaliteit worden gekenmerkt door het gebruik van gaaspanelen vervaardigd uit galfan staal. Dit staal bevat een coating van 95% zink en 5% aluminium, wat zorgt voor uitstekende corrosieweerstand. De panelen hebben meestal een draaddiameter van 4mm en een maaswijdte van 50 x 50 millimeter. Deze specificaties dragen enorm bij aan een strak eindresultaat, vooral in vergelijking met korven met grotere maaswijdtes van 100 of 150mm.

Hoe duurzaam zijn schanskorven?

Schanskorven zijn zeer duurzaam en robuust. De gegalvaniseerde coating maakt ze zeer weerbestendig. Dit maakt ze een beter alternatief dan bijvoorbeeld houten schuttingen, die gevoelig zijn voor weer en erosie. De lange levensduur zorgt ervoor dat de investering zich over tijd terugbetaalt.

Zijn schanskorven onderhoudsvriendelijk?

Een van de grootste voordelen van schanskorven is het onderhoudsgemak. In tegenstelling tot houten schuttingen, die regelmatig geschilderd moeten worden, of heggen die gesnoeid moeten worden, vereisen schanskorven nauwelijks onderhoud. Vuil en bladeren die zich ophopen kunnen eenvoudig worden verwijderd met een tuinslang of een bladblazer.

Kun je schanskorven op maat laten maken?

Ja, het is mogelijk om schanskorven op maat te laten maken. Bij het bestellen, kunnen afmetingen zoals lengte, hoogte en diepte naar wens worden ingesteld. Dit zorgt voor een goede integratie met het bestaande landschap en garandeert een strak eindresultaat. Schanskorven worden meestal geproduceerd in delen, zodat de montage eenvoudig wordt.

Wat is de gemiddelde levertijd voor schanskorven?

De gemiddelde levertijd voor schanskorven bedraagt ongeveer twee weken, afhankelijk van het seizoen en de voorraad beschikbaarheid. De schanskorven worden compleet gemonteerd geleverd, wat de installatie vereenvoudigt. De stenen voor de vulling worden geleverd in big bags.

Welke toepassingen hebben schanskorven?

Schanskorven zijn op erg veel manieren te gebruiken, hier zijn enkele toepassingen:

  • Erfafscheiding
  • Bloembakken
  • Pilaren
  • Tuinmeubilair
  • Containerschermen
  • Open haarden
  • Brievenbussen

Voor de vulling van de korven zijn er diverse opties beschikbaar, van donkere basaltstenen tot witte Weissenbacher en gele Yellow Sun stenen. Ook combinaties met glasbrokken zijn populair. Voor wie van groen houdt, bieden schanskorven de mogelijkheid om te worden bekleed met klimop of andere klimplanten.