Schanskorven van Gabinova - Handleiding

Gabinova levert haar schanskorven kant en klaar af. De deksel scharniert, zodat u de korven eenvoudig via de bovenkant kunt vullen met de breukstenen. Deze breukstenen worden apart meegeleverd in de zogeheten big bags.  Gabinova vertelt u in vijf eenvoudige stappen hoe u de korven plaatst en vult.

Stap 1: De ondergrond


Denkt u eraan dat u de korven op een stevige ondergrond plaatst om verzakken tegen te  gaan. De kleinere schanskorven, met een hoogte tot één meter en een breedte van dertig centimeter, kunt u zonder verdere versteviging gebruiken als vrijstaande muren. Hogere en/of smallere korven die u bijvoorbeeld gebruikt als grondkering, dient u te verstevigen door steigerbuizen in de grond aan te brengen. U plaatst de korf dan over de buizen heen en vult deze daarna met breukstenen zodat de steigerbuizen niet meer zichtbaar zijn. Gabinova kan onmogelijk elke situatie van tevoren inschatten: de plaatsingsconstructie is uw eigen verantwoordelijkheid.

Stap 2: De bevestiging
Het verdient aanbeveling om de schanskorven eerst te plaatsen en aan elkaar te bevestigen. Dit kunt u doen met de bijgeleverde waterpomptang of C-ring tang en de C-ringen. Hiermee kunt u tevens na het vullen met breukstenen de deksel er mee sluiten.

 

U verdeelt nu de ankers (haken) evenredig over over de korven, waarbij de onderlinge afstand tussen de haken ongeveer dertig centimeter moet zijn. Dit is overigens afhankelijk van het type en formaat korf.  Op de foto's ziet u hiervan enkele voorbeelden.


Bovenaanzicht

Stap 3: Het vullen
U heeft alle haken geplaatst en kunt nu beginnen met het vullen van de korven. De kleinere breukstenen kunt u zo in de korven werpen, maar de grotere stenen moet u handmatig in de korf leggen. U krijgt het mooiste resultaat als u de breukstenen met de vlakke kant tegen het net aanlegt.
Na het vullen van de korven, sluit u de deksel om de drie gaten met een C-ring.Stap 4: De afwerking
Schanskorven gevuld? Dan kunt u nu alles netjes afwerken. De breukstenen kunt u direct afspuiten met een hogedrukreiniger.
Of u wacht op de eerste regenbui die de stenen schoonspoelt.  Niet vergeten: het residu van de stenen, de pallets en de lege bigbags dient u zelf af te voeren.


Stap 5: Het eindresultaat


Klaar. Tijd om te genieten van uw schanskorven.
Wij hopen dat u nog lang plezier heeft van uw natuurlijke scheidingswand.
Ontvang een Memorystick voor uw foto's !


Pak uw camera en maak een foto van uw schanskorven. Als u deze foto vervolgens opstuurt aan Gabinova, belonen wij u daarvoor. Elke inzender krijgt een origineel vormgegeven geheugenstick met een opslagcapaciteit van 8 GB

Stuur uw foto onder vermelding van 'Gabinova Fotoactie' naar info@gabinova.nl
U ontvangt bericht als wij de foto hebben ontvangen en sturen dan ook meteen de geheugenstick naar u op.  Vergeet dus niet om uw naam en adres te vermelden.
Denk eraan dat uw foto voldoende resolutie heeft:  wij willen de foto namelijk ook graag publiceren op onze internetsites.