Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Schanskorven aanvulling tuin

Schanskorven ook in 2023 een mooie aanvulling van uw tuin

Schanskorven zijn een populaire manier om een tuin een natuurlijke en rustieke uitstraling te geven. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals stenen, aarde en planten en worden vaak gebruikt als erosiebescherming, om gazonranden te markeren of om een natuurlijke afscheiding te creëren.

Het plaatsen van schanskorven in een tuin is een eenvoudig proces, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten.

Ten eerste is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Schanskorven kunnen worden geplaatst langs een oprit of pad, langs een gazonrand of als afscheiding tussen verschillende delen van de tuin. Zorg ervoor dat de locatie voldoende drainage heeft, zodat het water gemakkelijk weg kan stromen.

Voor het plaatsen van de schanskorf is het belangrijk om eerst een plan te maken, zodat u precies weet hoe de korf eruit gaat zien en hoe groot hij moet zijn. U kunt hiervoor een tuinontwerp maken of een schets op papier tekenen.

Eenmaal de locatie en het ontwerp bepaald zijn, kunt u beginnen met het graven van een greppel voor de schanskorf. De greppel moet ongeveer 30 cm diep zijn en ongeveer 10 cm breder dan de afmeting van de schanskorf.

Als de greppel klaar is, kunt u beginnen met het plaatsen van de stenen of het andere materiaal dat u gaat gebruiken voor de schanskorf. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit stenen, bakstenen of houten palen. Zorg ervoor dat de stenen of het andere materiaal stevig zijn geplaatst en dat er geen gaten of kieren zijn waar water doorheen kan stromen.

Als het basismateriaal geplaatst is, kunt u beginnen met het vullen van de korf met aarde. Gebruik hiervoor tuinaarde of een mengsel van tuinaarde en compost. Dit zorgt voor een goede drainage en voeding voor de planten.

Tot slot kunt u de schanskorf beplanten met een selectie van vaste planten of kruiden. Kies hierbij voor planten die geschikt zijn voor de locatie en het klimaat. Hierdoor zal de schanskorf snel aanslaan en zal hij een mooie aanvulling zijn op uw tuin.

Onze composiet in combinatie met schanskorven schuttingen: