Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Buxusrupsje nooitgenoeg

Het is een ware plaag. De buxusrups rukt onstuitbaar op in ons land. Buxussen die een tijdje geleden nog mooi groen waren, vol in het blad, staan er nu bij alsof ze in geen maanden ook maar een druppel water hebben gehad. Zo zien de planten eruit als de buxusrups zichzelf heeft volgevreten. Probleem is echter dat het beestje echt eer doet aan de naam 'rupsje nooitgenoeg': hij is letterlijk onverzadigbaar en gaat dus onvermoeibaar door met zijn verwoestende zoektocht naar voedsel.

Buxusrups

Alternatief voor een buxus?

Ook bij Gabinova zien we de opkomst van de buxusrups - alleen gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die rups ons geen windeieren legt. Vooropgesteld: ook wij vinden een mooie, groene haag een fraai gezicht, zolang deze vol en groen is en niet dor en kaalgevreten. In de afgelopen weken kregen wij ineens heel veel aanvragen voor schanskorven als vervanging van die kale buxus.

Schanskorven zijn een mooie, duurzame oplossing die bovendien geen onderhoud vergen. Dat ontdekken veel nieuwe klanten. Schanskorven zijn een uitstekend alternatief, juist omdat de klant kan variëren in bijvoorbeeld hoogtes, type en kleur breukstenen. De tuin wordt beslist niet minder interessant omdat er geen buxus meer in staat. En zeg zelf: wat doet u liever? Met lede ogen toezien hoe een rupsenplaag alles vernield of genieten van een tuin met een blijvend mooie haag die ongevoelig is voor een invasie van deze kruipende veelvraten?