Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Schanskorven vullen met breukstenen of glasbrokken


Breukstenen en glasbrokken zijn de meeste gekozen vulling voor schanskorven. Het grote voordeel van breukstenen en glasbrokken is dat deze waterbestendig zijn. De stenen blijven onder alle weersomstandigheden van goede kwaliteit. Bij Gabinova vindt u breuksteen in allerlei soorten maten om uw schanskorven mee te vullen. Groot, klein, hoekig, afgerond, ruw en glad.. In ons ruime assortiment vindt u precies wat u zoekt! Daarnaast heeft u bij ons keuze uit vele kleuren. Hierdoor vindt u bij ons altijd wel iets dat precies in de stijl van uw tuin, terras of oprit past. Kiest u voor de strakke, donkere basalt breuksteen of gaat u voor de mediterrane Yellow Sun variant? Of wat dacht u van een combinatie van verschillende soorten voor speelse uitstraling of zelfs een laag glasbrokken om het geheel helemaal af te maken? Wij hebben dit alles op voorraad, zodat u nooit lang hoeft te wachten op uw bestelling!


Welke maat breuksteen ben ik nodig voor mijn schanskorf?


Niet alle breukstenen zijn geschikt voor iedere schanskorf. Het is erg belangrijk om de juiste maat te kiezen. Bij een verkeerde maat heeft u de kans dat de stenen niet in de schanskorven passen. Ook bestaat er een kans dat er gaten en kieren ontstaan omdat de stenen niet mooi op elkaar aan kunnen sluiten bij een te grote steen in een te smalle korf. Onze schanskorven zijn gemaakt van paneel met een maaswijdte van 5x5cm. Alle breukstenen die wij aanbieden zijn afgestemd voor deze maaswijdte. Wij adviseren een minimaal diepte van een schanskorf van 10cm. Deze kunt u nog vullen met bijvoorbeeld: Noors Graniet 31-50mm, Icy Blue 40-60mm of Basalt 56-75mm. Het beste is om schanskorven te nemen vanaf 15cm. De meeste stenen zijn geschikt voor deze korven. Heeft u korven vanaf 25 cm diepte dan is het mogelijk om met grotere stenen te werken zoals de basalt 60-250; Grauwacke 80-200mm; Doornik 90-250mm.


Hoeveel breukstenen of glasbrokken ben nodig voor mijn schanskorf ?


U heeft de juiste maat bepaald voor uw schanskorf. Nu moet u nog berekenen hoeveel kg stenen u nodig bent. Dit kunt u eenvoudig doen via onze rekentool op onze website: https://www.gabinova.nl/editor/


Het is ook mogelijk om de zelf te berekenen.


De formule die u daarvoor nodig bent is: Lengte x hoogte x diepte x het soortelijk gewicht per m3 = het aantal kg dat u nodig bent. Het soortelijk gewicht is per steen anders. De meeste stenen hebben een soortelijk gewicht van 1600 kg. Basalt, Icy Blue en Weissenbacher hebben een soortelijk gewicht van 1700 kg, Yellow Sun en Grauwacke een soortelijk gewicht van 1500 kg en Lava heeft een soortelijk gewicht van 1150 kg. Wij raden u aan om ongeveer 10% extra te bestellen in verband met gruis en ondermaat. Als u via onze rekentool besteld dan hoeft u dit niet te doen.


Schanskorven vullen met breukstenen en glasbrokken


Wanneer u aan glasbrokken denkt, denkt u waarschijnlijk niet snel aan schanskorven of aan een decoratie voor uw tuin. Terwijl glasbrokken daar juist erg geschikt voor zijn. Tegenwoordig wordt er steeds vaker een combinatie gemaakt van breukstenen en glasbrokken. Wij hebben 6 verschillende kleuren in ons assortiment, zodat er altijd een mooie combinatie gemaakt kan worden met uw tuin. De glasbrokken kunt u gaan combineren met LED verlichting hierdoor ontstaat er een schitterend effect. De glasbrokken moet wel met de hand in de korven gevuld worden.


Hoe kunt u het beste schanskorven vullen met breukstenen en of glasbrokken?


Wij leveren u de breukstenen in een big bag op een pallet aan. U dient de big bag aan de zijkant open te snijden en de stenen in emmers te scheppen. Hierdoor krijgt u een mooie mix van grote en kleine stenen. U dient eerste alle schanskorven op te bouwen en deze gelijkmatig te vullen. Als u meerdere korven heeft is het belangrijk om deze laag voor laag te vullen en niet korf voor korf. Tijdens en na het vullen dient u alles na te kloppen met een rubberen hamer, hierdoor vallen de stenen mooi in elkaar. De stenen die er eventueel uitvallen kunt weer bijvullen in de korven. Na het vullen kunt u de stenen direct afspuiten met een hogedrukspuit of tuinslang om de stof en modder, die vanuit de groeve mee komt, direct van de stenen af te spoelen.


Bent u trots op u nieuwe tuin, dan zijn wij ook erg benieuwd naar uw resultaat. We zouden het daarom erg waarderen wanneer u een foto van uw tuin naar ons toe kunt sturen. Doe dit dan naar info@gabinova.nl